welcome ! :)

welcome ! :)

Monday, 19 December 2011

The Advanture of Eddie R. Akam (ep.2)

tok nyaa ep.2 dah kua! :)
sory mun tak-orang nunggu lamak..
kali tok Bintulu ke Ulu Sungai Arip (U.S.A)


 toklaa sawah mun sik tauk/sik penah nangga sawah yaa..
ahaha! sawah ya apa? sawah ya tempat orang nanam padi...




time gamba tok diambik 6:30am tok Rumah Panjang keluarga sebelah mak
kat kampung mak tok time malam sejok lalu-lalu cuma salji jak nok sik turun!
mun tengah-ri asa kdak di-BBQ panas nyaa! *yaah! kdak penah merasa knak BBq jak aku tok eh!*






didalam keriangan aku stay kat kampung tok tek mala jak ujan lebat..
kotan tek nya syuk glak nangga aku balit kampung nak?
kampung ngan ujan nang sik boleh betemu mun betemu alu banjir...







mun balit kampung mak, sik sah mun sik pegi aek terjun mandik-manda disia...
lebih kurang 10minit dari Rumah Panjang ke sia..
pegi sia mandik bersih-bersih balit gik bepeluh-peluh n belumpo!
yalaa tek demi keriangan sanggup.. ;)



petang men bola... nang sik pandei lejuklaa ngan bola...
aku? kdak beysa jadi pom-pom boy kat tepi.. ahahah!
pandei men bola.. tapi fobia lekak bola knak [tttuuuuuuuuutttttt]

*sampei ctok jakla ep2.. dah abis?? blom gik!
ada sambungan nya.. TUNGGUUUUU........*


~ T A M A T ~

Tuesday, 6 December 2011

The Advanture of Eddie R. Akam (Special Ep.)

CERITA ASAL IBAN  BEPANTANG

ASAL PANTANG TAU KA TATTOO

Tarubah Bansa Iban Nemu Bekalingai (Bepantang – Tattoo)
MENYA bisi kitai Iban siko ke benama Gendup. Kenyau ari agi biak iya endang penyumpit bendar. Iya suah bendar bemalam dalam kampong, ba lubang batu, di puchok kayu enggau sabelah endor bukai ke manah endor iya nat ka diri dalam babas leboh iya kelalu jaoh udah tapejoh nyumpit. Iya mega endang orang ke berani ngelaban malam, enda takut ka hari jai tau ka ular-embayar, jelu-antu ke tau nganu kitai dalam babas.
Nyadi sakali iya kelalu jaoh tapejoh nyumpit, nyau enda nemu pengelama diri ke udah bejalai. Kepuas bejalai dalam babas dia iya tak rembus ba pendai orang, lalu tepeda ka indu siko mandi. Apin Gendup sempat ngangau alai indu nya lalu nyapa.
“Lalu Gendup, lalu enggau aku mandi dulu,” ko indu nya.
“Nama kebuah enda lalu,” pia ko Gendup, ngengkah ka ma iya lalu sama mandi enggau indu nya. lya alit ati meda indu nya tak nemu nama iya. Udah tembu mandi indu nya lalu mai Gendup niki ka rumah.
“Niki meh Gendup nyereta aku, sida ke lelaki nadai mindah, bisi di rumah magang,” ko indu nya leboh ka mai iya niki.
“Manah endar enti sida bisi di rumah magang,” ko Gendup.
Nyau semak kaki tangga, dinga Gendup tak bakasetik-bakasetok munyi utai dalam rumah orang nya. Iya enda nemu belaba ka pengawa orang ke bengat bakasetik ngemalat nya.
“Nama pengawa orang di rumah dia?” Ko iya nanya indu ke disempulang iya ari pendai.
“Eh, orang ngaga kalingai, orang bepantang,” ko saut indu
nya.
Seduai pen lalu niki ka rumah. Nama agi meda temuai niki, orang lalu bakaraoh ngasoh dudok. Tang iya madah ka diri lalu enggau indu nya ka setak ka dulu. Datai ba tengah Rumah, indu nya lalu tama ka bilik. Gendup lalu ngait ka ma enggau duku iya ba tandok rusa ke ba tiang. Apai tuai orang ba ruai dia lalu nudok ka iya. Gendup pen lalu dudok nunga apai tuai orang nya. Peda iya nyau genarau tuboh apai-tuai orang nya penoh laban kalingai.
Udah badu makai lemai nya sampal bendar orang sarumah, enggau indu enggau anembiak, begulu ka Gendup. Udah nanya ka menoa, orang lalu nanya ka pejalai, laban iya bengat nadai kala udah rembus udah ngebus ba menoa nya. Gendup madah ka diri pejalai lantang. Ninga iya pejalai lantang, sida lalu bungah. Dia sida ke bujang madah ka diri deka ngaga kalingai ka Gendup, dikena ngingat ka iya ke baru rembus. Tang Gendup apin madah ka diri deka, nyangka tak pedis dipantang, ninga munyi orang ti bepantang nyau bakasetok leboh iya baru datai tadi. Malam nya sida ketuai lalu madah ka Gendup bagi kalingai ke diengkah ba tuboh, baka ba rekong, bau, lengan, pah, belakang enggau endor bukai. Orang mega lalu madah ka pasal tegulun ngagai iya. 
“Tegulun enda tau digaga ngapa enti kitai nadai dengah,” pia ko orang madah ngagai iya.
Nyau rindu ninga sida berandau ka pasal kalingai, hari siti baru iya madah ka diri deka dipantang sida. Nya alai sida ke bujang lalu berengkah ngaga kalingai ka Gendup. Tiga hari berunggu sida mantang baru tembu. Nama agi, nadai utai ngemanah nya kalingai ba sebelah tuboh Gendup, orang ga endang landik, bengat tak penatai kalingai. Bentara ka hari udah nya, kalingai iya pan udah ga gerai magang, dia iya madah ka diri bisi ati deka pulai ka menoa, tang iya enda nemu jalai pulai. Apin Gendup pulai, apai-tuai orang nya lalu madah ka nama diri ngagai iya.
“Nama aku Selang Pantang,” ko iya. “Bala kami tu Antu Pantangmagang. Nya alai laban nuan, Gendup, terubah mensia datai ba rumah kami nuan mega dulu digaga ka kami kalingai. Lalu nadai orang bukai nemu ngaga pantang enti enda ari ajar nuan enggau peturun nuan jemah ila,” Pia ko jako Antu nya bejako enggau iya. Udah nya iya lalu madah ka jalai pulai ngagai Gendup.
Datai di rumah orang bela ngenong magang medah utai tak begenarau chelum sabelah tuboh Gendup. Iya lalu becherita ka diri ke diau ba rumah sida Antu Selang Pantang, kenyau ari iya ke rembus ba pendai lalu betemu enggau indu mandi. Ari ajar Gendup nya meh pun Iban nemu begaga ka kalingai ba tuboh.

Sunday, 20 November 2011

The Advanture of Eddie R. Akam (ep.1)

mula-mula cita... aku kat miri,makei bas g bintulu.. ;)
erk! bus asia tek.. dalam bas yaa ada biak cute.. ku senyumlaa
ngan nyaa.. mok tauk nya nunjuk jari tengah ngan aku sabar jak asa ati..
dahlaa bas time ya penuh ngan orang "ladang" oowwhh! why? :p


 biak Cute nok nunjuk F*ck yaa.. sama jak ngan aku time gik kecik2 dolok
mala jak temenung kat penjan bas.. :p


teeettt! tok time sampei bintulu.. :D
dolok kat tempat papan iklan Celcom yaa ada
"SELAMAT DATANG KE BINTULU"
ngan Burung Bangau
tempat ya juak pun penuh ngan Bangau nok lepak-lepak..
knek dah sikda gik.. :(

Minute Maid Pulpy?
well, yaalaa kei makan malam aku lam bas.. ahaha! :p
gik pun first time ku try aek yaa.. hhuurrrm!
nyaman juak! alu addicted aku! aahahaha!




Ep.1 end here :)
akan datang Ep.2
tunggu saja yaaa! :D
bye! mupok lok!

I'm Back !

whhhaaaa? lamak dah sik update blog. <3
hye,blog imissyousomuch babe! mmmuuaaaahh!
kotan tek busy ngan fb & twitt alu diabaikan blog
ooowwhh.. tedah nya....
kamek ada baru mok dikongsi! yyeeaaayy!
i lovin'it!

Wednesday, 21 September 2011

Favourite Quotes of Twilight Midnight Sun

What if had been Bella imagining me with my arms wrapped around her fragile body? Feeling me pull her tightly against my chest and then cupping my hand under her chin? Brushing the heavy curtain of her hair back from her blushing face? Traicing the shape of her full lips with my fingertips? Leaning my face closer to hers, where I could feel the heat of her breath on my mouth? Moving closer still...
----------------
With every fiber of my being, I ached to be a normal man, so that I could hold her in my arms without risking her life.
----------------
Esme: Love doesn't always come in convenient packages.
----------------
Emmett:You really love her?
Edward: I can't even describe it, Emmett. She's the whole world to me. I don't see the point of the rest of the world without her anymore.
----------------
After all, it really didn't matter if I left, because Bella could never see me the way I wished she would. Never see me as someone worthy of love. Never. Could a dead, frozen heart break? It felt like mine would.
----------------
I didn't want the life that made sense. Not if the chaos meant that I could be with Bella.
----------------
I realised in that moment that I wanted to answer her questions. Not because I owed it to her. Not because I wanted her to trust me. I wanted her to know me.
----------------
I stared into her eyes, wide under the thick fringe of lashes, andyearned for sleep. Not for oblivious as I had before, not to escape boredom, but because I wanted to dream. Maybe, if I could be unconscious, if I could dream, I could live for a few hours in a world where she and I could be together. She dreamed of me. I wanted to dream of her.
----------------
How could I ever tell her how sorry I was?
Sorry for all the stupid mistakes I'd made.
Sorry for my never-ending selfishness.
Sorry that she was so unfortunate as to have inspired this first, tragic love of mine.
Sorry also for the things beyond my control -that I'd been the monster chosen by fate to end her life in the first place.
----------------
She couldn't love me the way I love her -such an overpowering, all-consuming, crushing love would probably break her fragile body. But she felt strongly enough. Enough to subdue the instictive fear. Enough to want to be with me. And being with her was the greatest happiness I had ever known.
----------------
Her existance was excuse enough to justify the creation of the entire world.
----------------
There was something truly wrong with the order of the universe if someone so good and so breakable did not merit a guardin angel to keep her out of trouble. Well, I thought with dark humor, at least she has a guardian vampire.
----------------
My life was an unending, unchanging midnight. It must, by necessity, always be midnight for me. So how was it possible that the sun was rising now, right in the middle of my midnight?
.
.
.

Who wouldn't want an Edward?

Wednesday, 17 August 2011

Ketam Sesat !

allo-allo-allo-allo!!!!
pa cita tek?? sehat??? ada nok sakit sik? mun sakit makan ubat k?
mun sik mok iboh mejal! ahahaha!
lamak dah sik ngemas-kacak blog tok! ahaha!
cita ari pasal ketam sesat..
gney ndak kah ketam ya boleh tersesat pegi parit PPKS eran juak asa dirik..
dahla besa gik ya... enak upa. ahaha!



tedah ketam ya, mok merasa berenang dilaut tapi...............

Wednesday, 10 August 2011

surat ohh.. surat


hi kalian! ahaha! ari tok aku kongsi cita best!
citanya pasal biak sorang tok suka ngan biak sorang ya~ ok! ya sipnosislah..
pada suatu hari, iaitu hari ini.. Pencinta Wanita , yalah gelaran untuk manusia bertuah ya tek..
nya suruhlah kawan aku tok nolong nya merik surat cinta ngan pujaan hati nya tek..
jadi, kawan aku tok menjalankanlah tugasnya sebagai posto tek merik surat ya ngan orang nok sepatutnya.. udah surat ya sampei kat orang nok sepatutnya tek..........
(jeng....jeng......jeng....jeng..............)
orang sepatutnya tek bacalah surat ya dengan penuh perasaan & fokus..
sik lamak udah ya
surat cinta ya alulah ditikam ke dalam tong&sampah!
apalah lagik si kawan aku tok alulah ngutip surat ya..
seterusnya mekorang bacalah~~




"hye awak... apa khabar... sihat ke?
tujuan saya tulis surat ini adalah untuk memberitahu awak yang saya sukakan awak...
saya sangat sukakan awak..
muka awak comel.. hehe... awak, boleh tak saya jadi bf (boyfriend) awak...
itu pun kalau awak sudi terima saya jadi boyfriend awak...
kalau awak tak terima saya jadi boyfriend awak, tak apa...
saya faham dan saya tak paksa awak... tapi saya tetap suka kat awak...
oklah... ini saje yang saya nak tulis... bye...

yang ikhlaz
*tanda tangan beliau*
(nama beliau)"

yalah ayat-ayat cinta si "women lover" atau "pencinta wanita" tek...
sungguh inggar ati baca.. ahahaha!

*******************************************************
T H E   E N D...

sampei sitoklah cita kita ari tok...
mupok lok! daaaaa~~~
*CHEERS ~eddie :)

Tuesday, 9 August 2011

Kisah Drive - thru

pa khabar kitak orang tek? sihat?
ahaha! kinek aku mok kongsi kisah marek, time aku ngan Bestiest aku Ridge pegi Mc'd drive-thru..
well,yalah kali pertama aku ngan nya pegi drive-thru.. adalah sakai-sakai sikit..
ahahah! didalam ke-sakaian mek-orang pegi drive-thru tek..
sempatlah juak ngambik gamba sia tek.. siklah mek-orang sedar........
(jeng-jeng-jeng!) pekeja sia tetak-tetak nangga olah mek-duak Ridge tok tek..
ahaha! ya sandik asa.. dahla drive-thru, embak gik tapau ya makan kat dalam mc'd sia..
aaaiiieehh! ahaha! nang raged!






bah sampei sitok jak loya kita k?
mupok lok!
*CHEERS!  
~eddie :)

Sunday, 7 August 2011

Meneroka Alam

hi,peeps! ari tok kamek mok kongsi kisah penerokaan alam kamek pagi tadik..
sik jauh tempat ya dari miri,lebih kurang 1jam 1/2 mun makei jalan tepi pantai ya..
kat batu niah jak, tapi jauh didalam batu niah ya agik ada utan tebal nok kacak...
segar asa bijik mata nangga,telinga pun nyaman asa nenga sidak burung ngreco..
siklah semua area niah ya tempat orang betanam sawit,tapi sayang juak utan ditebang sidak pakei nanam sawit..
rakus gilak manusia zaman knek oww?? demi duit sanggup sidak memusnahkan utan kacak kedak ya..
ney ndak sungei tercemar,tanah runtuh,banjir mok terjadi.. bilalah manusia kedak ya mok sedar..
tedah sidak pokok digasak sidak nya kedak ya...





gamba diambik makei kamera hp w8,sik ada edit...
*kenak ada ayat kamek? sebab kita tok orang sarawak,orang sarawak nak kah terkenal ngan sikap sopan..
kita ada kamek ngan kitak bok ada hormat bunyi klaka.. :)

bah sampei sitok jak loya kita.. :)
mun ada masa jumpa gik.. Selamat Membaca~~

*CHEERS ~eddie :)

Saturday, 6 August 2011

Kawan dan Kawan

ari tok tiba-tiba aku teringat time sesi suai kenal kat PPKS dolok..
Zulhilmi,Mira,Syikin,Khairul,Ricky,Athirah, banyak giklah nok rapat ngan aku ya! malas dah mok naip nama,banyak gilak..
ahaha! kadang-kadang telintas juak dalam otak ku tok gney ku boleh rapat ngan sidak nya dolok..
*mestilah dari sesi suai kenal ya~ biol juak aku tok eh! ahaha!
ok-ok done ngan cita kenal-kenalan ya.. next topik gik...




kiut sik pusak ya?? ahaha! nama nya Leo.. umo sik tauklah~
yalah pusak kesayangan Zulhilmi! ahaha! gamba pusak toklah menjadi kegilaan di dalam kelas..
kadang-kadang kedak sik cayak jak muka ganas Abang Noh Petir a.k.a Zulhilmi ya suka ngan pusak..
ahaha! duhal dalam ati ada taman juak nya ya.. welldone!

Friday, 5 August 2011

Pantai !

fuh! lelah,pening ngan segala-gala kelelahan melanda dirik tok...
assignment makin bertambah hari demi hari~~ BEST ! ! asa mok gila-gila kenak assignment tok ehh! ahaha!
nasiblah sempat nenang fikiran,jiwa dan raga kat pantai tek time mok balit melenconglah ke sia kejap tek..
kedong limpas sia.. sik jauh bah,kat pantai lutong jak 4minit dari PPKS ke sia..
sambil-sambil ya sempatlah juak begamba tek,ya pun pakei molah assignment kelak..
dalam otak tok mok lulus jak ehh! ahaha! AMIN ! !



p/s : banyak gik gamba s'benanya.. tapi malas mok engkah banyak-banyak,line BB slow gilak
baju gray : Ridge
baju merah : Khairul
cap itam : Riduan


sampei sitok jak loya kita.. :)
bah mupok lok!
*CHEERS! ~eddie :)

Thursday, 4 August 2011

Sik Terasa Dah Bulan Ogos !

whoa! pejam,pejam,celik... dah masok bulan ogos dah!
sik terasa dah masuk bulan ogos tok ehh!
yalah,tek.. busy mok nyiap assignment...
blog tok pun dah kedak sik terurus.. ahaha!
tok pun semadi mok update.. (dalam ati sbenanya pakei muang boring)
oklah mok sombong nangga cita lok! ahaha!

M U P O K . D O L O K !
~ eddie
*CHEERS!

BANYAK KEJA !

‎-perkakasan komputer (hardware)
-perisian pengoperasian (os)
-perisian Aplikasi (software) 
-sejarah rekaan grafik (nota)
-melukis (cara-cara restart komputer)
-cara menjaga perkakas komputer (nota)

yalah semua assignment nok perlu dipolah & disiapkan lekak ya anta esok..
mok-mok,sikmok.. polah juak demi mok lulus..
nang pesen biak skolah,banyak keja.. ahaha!
tapi tok lebih dari skolahla.. aie! asa mok marah-marah pun ada juak..
mun dah line slow time carik nota kat google yalah molah asa mok NEREKA modem bb ya!
smadi gik ada asa kasih & sayang ngan modem ya! ahaha!
mun sik lamak dah nya kenak TEREKA...
bah sampei sitok jak loya kita.. mok molah keja gik tok!
sengaja mok nyengok blog tok.. ney tauk ada insan mok singgah nangga blog nok sik berapa " kachak " tok tek..
ahaha! mupok lok~~


*CHEERS! ~eddie :)

Saturday, 30 July 2011

The People of Panggau Libau

I am sure, most of us ever heard of Keling, the hero of Panggau Libau, and Kumang, his wife from
Gellong. I am sure too, alot of us have this question popped off our head, who are these people of Panggau-Gellong? Gods huh?
No, they weren't Gods, but people with special power, above ordinary human like you and me, or I can simply put them this way - Angels.

          Intermediate between humankind and the petara in the sky is a third major category of supernatural, the Orang Panggau. 

          These are the heroes and heroines of the mythic Panggau-Gellong world. Their domain is said to lie between the visible world and the sky. Thus in myth and ritual liturgy, those who journey to visit the gods and goddesses frequently pass through the Panggau-Gellong world to make their way to the homes of the petara. 

          Like the gods, these heroes and heroines possess supernatural powers and are believe to be capable of metamorphosis. Being great mythical heroes, they are credited with exemplary physical ability, beauty, creativity, skills in craftsmanship and other attributes of humankind. 

          They are, for example, the patrons of women weavers and male warriors. Their prowess is the subject of vast oral epic literature among the Iban society. Like the gods and goddesses, the Orang Panggau are beneficent and acts in ways that further human purposes and this makes them the invisible intermediaries. 

          During major Gawai festivals, they represent the gawai sponsor in inviting, welcoming and entertain the gods and goddesses whom the human bards have called down from the sky to bless and participate, unseen, in the ritual work of the Gawai.

www.iban.tk - Kayau Baru: 7 Burung Mali - The 7 Omen Birds of Iban

www.iban.tk - Kayau Baru: 7 Burung Mali - The 7 Omen Birds of Iban: "Munyi ko aku ba post aku ka dulu, kitai iban kelia pechaya ka setiap utai ka idup nya bisi semengat magang. Aku bisi mejuraika tauka negu en..."

Friday, 29 July 2011

kenyang sampei mok muntah-muntah !

pa kaba pembaca2 blog tok tek? sehat ka?
ahaha! ari tok aku telampau sehat... makan jak keja..
ya asa kedak perut boyak..
tengahri tek medal pizza ngan manok KFC.
makan banyak tapi sik pandei gemok2,heran naa~~
siklah mok mintak dirik gemok tek..
ahaha!
ada jak kenak pangkak kilat ku tok kelak ehh~~
ko mok kenak pangkak kilat? aku sik mok~~





tok jaklah gamba nok aku boleh ngeso ngan kitak-orang~
takut ada nok nelan aek lio kelak mun diengkah banyak gilak gamba enak2~~


bah! mupok lok~~ esok lusak beluyar gik~

*CHEERS! ~eddie :)

Sunday, 24 July 2011

apa mok dipolah gik?

saat2 kedak toklah nok aku paling sik suka..
boring2 alu sik tauk apa mok dipolah,asa kedak mok marah2 jak.. ahaha!
sikda alu kaitan marah ngan boring..
mok begasak pun sikda geng gasak2 sitok..
gasak dirik empun jaklah..

bah mupok lok,mok begasak..
*CHEERS! ~eddie:)

Sedap Hingga Menjilat Jari~

gamba2 tok tok disnap time makan kat KFC minggu lepas..
tokla apa nok b'laku mun kanak-kanak riang berada di tempat nok salah..


SITUASI 1 ;


SITUASI 2 ;
burit besa gilak,yalah tersangkut.. nok kat belakang ya Ridge,nya time ya men tanggak..
heran.. apa nok best gilak nait-turun tanggak ya...


SITUASI 3 ;
tokla upa biak nok men tanggak tek.. ahahaha!
sungguh aneh..

well,trimasla kepada Ridge sebab dah jadi driver time ya.. ahaha!

*CHEERS! ~eddie :)
mupok lok k? esok lusak jumpa gik...

Saturday, 23 July 2011

Tugas! Tugasan!

tugasan minggu tok melukis & nyiapkan  quiz core abilities.. adalah juak asa sik mok polah,
tapi apa boleh buat sebab markah quiz ya jak harapan pakei lulus final exam..
"melukis" dolok zaman2 sekolah menengah mok madah pandei melukis siklah juak,tapi bolehla..
knek lamak dah sik melukis.. asa kedak mok kondem2 tangan tok mok melukis. ahahahaha!
nanggalah gney hasil nya kelak..

bah,mupok lok....

*CHEERS! ~eddie :)

Wednesday, 20 July 2011

rilex & chillex !

kuiz semua dah siap + semua keja dah siap polah tek..
knek masa untuk rilex & chillex ! :)
mun dikenang2 gelik juak asa ati ngan sidak classmate..
mala jak layan omegle.com, mok ko? ahahaha!
rosak2..
mok madah aku sik join,sikla juak.. :P
bah! chow lok..xtauk apa gik cita mok dikongsi tok..
esok2 kita sambung beluyar gik..

*CHEERS! ~eddie :)

Rain Over Me

Girl my body don't lie
I'm outta my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]
Always a new million
Always a new vodka
Forty is the new 30
Baby you're a rockstar
Dale veterana, que tu sabe
Mas de la cuenta, no te hagas
Teach me baby, or better yet,
Freak me baby, yes, yes
I'm freaky baby, I'mma make sure that your peach feels peachy baby
No bullshit rods, I like my women sexy classy sassy
Powerful yes, they love to get the middle, nasty ow
This ain't a game you'll see, you can put the blame on me
Dale munequita ahora ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm outta my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Pitbull]
Always a new million
Always a new vodka
Latin is the new majority, ya tu sabe
Next step la casa blanca
No hay carro, no vamos en balsa
Mami you know the drill, they won't know what I got 'til they read the will
I ain't try, I ain't trying to keep it real
I'm trying to keep wealthy that's for real
Pero mira que tu estas buena, y mira que tu estas dura
Baby no me hables mas, y tiramelo mami chula
No games you'll see, you can put the blame on me
Dale munequita ahora ahi, and let it rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm outta my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me

[Bridge]
Mr. Worldwide, Marc Anthony, tu sabe
I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh
I was playing with her, she was playing with me
Next thing you know, we were playing with three
Oh oh oh oh oh oh
Rain over me

[Marc Anthony]
Girl my body don't lie
I'm outta my mind
Let it rain over me
I'm rising so high
Out of my mind
So let it rain over me

Ay ay ay
Let it rain over me
Ay ay ay
Let it rain over me 











*CHEERS! ~eddie :)

owh! HEBAT& BEST!

minggu lepas molah assignment 19 modul,
lekak ya p'bentangan...
esok quiz nok b'kaitan ngan Core Abilities ya..
lusak exam...
tulat pahaila....
ahahahaaha!! :P
nang peysen biak skolah..
blajar,ulangkaji,exam...
aku tok kdak sik beysa jak ngan benda kdak ya..
*nang beysala,tapi mun xda rest2 ya sapa tahan..
pajak jakla nahan asa ati,nok penting lulus exam. :)


*CHEERS! ~eddie :)

kamek belajar sesuatu nok baru ari tok. :)

tok gamba 1st kamek edit makei cs5. :)




tok gamba 2nd.. manusia nok dalam gamba ya classmatela,nya suka&rela mok jadi model tek...


gney ok ka gamba kamek edit? :P
biasalah biak bok blaja,mesti ada k'kurangan.. :)



*CHEERS! ~eddie :)

Sunday, 17 July 2011

Belajar ...

hampir setahun ibu telah lari meninggalkan,
saya dan ayah.. saya ingin tahu apa yang telah berlaku di antara mereka. :(
saya telah belajar untuk melupakan ibu tetapi gagal...
patutkah saya melupakan ibu ?
ibu walau dimana jua mu berada sekarang diriku tetap menyangi mu wahai ibu. :(

Saturday, 16 July 2011

Core Abilities

3/19 done
i don't know what'll happen next,
too many work to do but the deadline is too short.
god,please help me to done all my work.  :(

Wednesday, 13 July 2011

SMILE. :)

You know that I'm a crazy bitch
[voice] I do what I want when I feel like it
All I wanna do is lose control
But you don't really give a shit
[voice] you don't let it go let it go with it
cause you're fucking crazy rock'n'roll

[Bridge]
you said hey
what's your name
it took one look
and now I'm not the same
yeah you said hey
and since that day
you stole my heart
and you're the one to blame

[Chorus]
Yeah
and that's why I smile
It's been a while
since every day and everything has
felt this right
and now you're turning all around
and suddenly you're all I need
The reason why I smile

That's not a black out I think
[voice] What did you, what did you put in my drink
I remember making out but then
I woke up with a new tattoo
[voice] your name was on me and my name was on you
I will do it all over again

[Bridge]

[Chorus]

You know that I'm a crazy bitch
I do what I want when I feel like it
All I wanna do is lose control
You know that I'm a crazy bitch
I do what I want when I feel like it
All I wanna do is lose control

[Chorus]

Amazing !

just finish all my assignment!
ffffeeewwwwww!!!!!
it's time to online! :D

Tuesday, 12 July 2011

sleepy !

i'm sleepy now but my eyes ball don't want to sleep
do i need to put some LIME juice at my eyes?
to make it CLOSE! AND SLEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPPPPPP!!!!

more !

i'm just a newbie at blogspot. :(
*SAD when i'm looking at my follower list
i want more! and more! follower, but how??
*HOW???!!
help me! help me! help me!

Monday, 11 July 2011

i'm so nerd !

today is my 1st day attending Graphic Design class at PPKS Lutong,
i just like *omg im so nerd today
and tomorrow is formal day! *idk what should i wear for tomorrow..
*yeah,gonna be nerd again

with Love ; eddie :)

what time is it?

i'm too busy with my blog and didn't realize it almost 1 o'clock,
i'm not at my bed yet... and tomorrow have to wake up early..
*my eye ball can't sleep!

A cheerful friend

A cheerful friend
is like a sunny day
spreading brightness
all around

rain in my Heart :(

today is my last day working at NR PETRO (Petronas Station)
and tomorrow is my new life as a collage student.. 
"being nerd"
i need something to cheer me up. :(
gonna miss NR PETRO Crew
p/s : i love you guys. :)

can of coke or what?



posted from Bloggeroid

New Brand in the Market (Part. 2)



posted from Bloggeroid

Sunday, 10 July 2011

DEV - In The Dark

New Brand in the Market

do you want some or not?

i'm super duper bored ! !

felt like something small tonight. :P
bit sleepy & hungry.. maggie ayam in my mind for now...

RM50 for it. :(

i've to format my notebook just because of the silly anti virus pop up and lost everything in my notebook.. :(
felt like shit in the toilet spending money to format my notebook. :P