welcome ! :)

welcome ! :)

Wednesday, 17 August 2011

Ketam Sesat !

allo-allo-allo-allo!!!!
pa cita tek?? sehat??? ada nok sakit sik? mun sakit makan ubat k?
mun sik mok iboh mejal! ahahaha!
lamak dah sik ngemas-kacak blog tok! ahaha!
cita ari pasal ketam sesat..
gney ndak kah ketam ya boleh tersesat pegi parit PPKS eran juak asa dirik..
dahla besa gik ya... enak upa. ahaha!



tedah ketam ya, mok merasa berenang dilaut tapi...............

Wednesday, 10 August 2011

surat ohh.. surat


hi kalian! ahaha! ari tok aku kongsi cita best!
citanya pasal biak sorang tok suka ngan biak sorang ya~ ok! ya sipnosislah..
pada suatu hari, iaitu hari ini.. Pencinta Wanita , yalah gelaran untuk manusia bertuah ya tek..
nya suruhlah kawan aku tok nolong nya merik surat cinta ngan pujaan hati nya tek..
jadi, kawan aku tok menjalankanlah tugasnya sebagai posto tek merik surat ya ngan orang nok sepatutnya.. udah surat ya sampei kat orang nok sepatutnya tek..........
(jeng....jeng......jeng....jeng..............)
orang sepatutnya tek bacalah surat ya dengan penuh perasaan & fokus..
sik lamak udah ya
surat cinta ya alulah ditikam ke dalam tong&sampah!
apalah lagik si kawan aku tok alulah ngutip surat ya..
seterusnya mekorang bacalah~~




"hye awak... apa khabar... sihat ke?
tujuan saya tulis surat ini adalah untuk memberitahu awak yang saya sukakan awak...
saya sangat sukakan awak..
muka awak comel.. hehe... awak, boleh tak saya jadi bf (boyfriend) awak...
itu pun kalau awak sudi terima saya jadi boyfriend awak...
kalau awak tak terima saya jadi boyfriend awak, tak apa...
saya faham dan saya tak paksa awak... tapi saya tetap suka kat awak...
oklah... ini saje yang saya nak tulis... bye...

yang ikhlaz
*tanda tangan beliau*
(nama beliau)"

yalah ayat-ayat cinta si "women lover" atau "pencinta wanita" tek...
sungguh inggar ati baca.. ahahaha!

*******************************************************
T H E   E N D...

sampei sitoklah cita kita ari tok...
mupok lok! daaaaa~~~
*CHEERS ~eddie :)

Tuesday, 9 August 2011

Kisah Drive - thru

pa khabar kitak orang tek? sihat?
ahaha! kinek aku mok kongsi kisah marek, time aku ngan Bestiest aku Ridge pegi Mc'd drive-thru..
well,yalah kali pertama aku ngan nya pegi drive-thru.. adalah sakai-sakai sikit..
ahahah! didalam ke-sakaian mek-orang pegi drive-thru tek..
sempatlah juak ngambik gamba sia tek.. siklah mek-orang sedar........
(jeng-jeng-jeng!) pekeja sia tetak-tetak nangga olah mek-duak Ridge tok tek..
ahaha! ya sandik asa.. dahla drive-thru, embak gik tapau ya makan kat dalam mc'd sia..
aaaiiieehh! ahaha! nang raged!






bah sampei sitok jak loya kita k?
mupok lok!
*CHEERS!  
~eddie :)

Sunday, 7 August 2011

Meneroka Alam

hi,peeps! ari tok kamek mok kongsi kisah penerokaan alam kamek pagi tadik..
sik jauh tempat ya dari miri,lebih kurang 1jam 1/2 mun makei jalan tepi pantai ya..
kat batu niah jak, tapi jauh didalam batu niah ya agik ada utan tebal nok kacak...
segar asa bijik mata nangga,telinga pun nyaman asa nenga sidak burung ngreco..
siklah semua area niah ya tempat orang betanam sawit,tapi sayang juak utan ditebang sidak pakei nanam sawit..
rakus gilak manusia zaman knek oww?? demi duit sanggup sidak memusnahkan utan kacak kedak ya..
ney ndak sungei tercemar,tanah runtuh,banjir mok terjadi.. bilalah manusia kedak ya mok sedar..
tedah sidak pokok digasak sidak nya kedak ya...





gamba diambik makei kamera hp w8,sik ada edit...
*kenak ada ayat kamek? sebab kita tok orang sarawak,orang sarawak nak kah terkenal ngan sikap sopan..
kita ada kamek ngan kitak bok ada hormat bunyi klaka.. :)

bah sampei sitok jak loya kita.. :)
mun ada masa jumpa gik.. Selamat Membaca~~

*CHEERS ~eddie :)

Saturday, 6 August 2011

Kawan dan Kawan

ari tok tiba-tiba aku teringat time sesi suai kenal kat PPKS dolok..
Zulhilmi,Mira,Syikin,Khairul,Ricky,Athirah, banyak giklah nok rapat ngan aku ya! malas dah mok naip nama,banyak gilak..
ahaha! kadang-kadang telintas juak dalam otak ku tok gney ku boleh rapat ngan sidak nya dolok..
*mestilah dari sesi suai kenal ya~ biol juak aku tok eh! ahaha!
ok-ok done ngan cita kenal-kenalan ya.. next topik gik...




kiut sik pusak ya?? ahaha! nama nya Leo.. umo sik tauklah~
yalah pusak kesayangan Zulhilmi! ahaha! gamba pusak toklah menjadi kegilaan di dalam kelas..
kadang-kadang kedak sik cayak jak muka ganas Abang Noh Petir a.k.a Zulhilmi ya suka ngan pusak..
ahaha! duhal dalam ati ada taman juak nya ya.. welldone!

Friday, 5 August 2011

Pantai !

fuh! lelah,pening ngan segala-gala kelelahan melanda dirik tok...
assignment makin bertambah hari demi hari~~ BEST ! ! asa mok gila-gila kenak assignment tok ehh! ahaha!
nasiblah sempat nenang fikiran,jiwa dan raga kat pantai tek time mok balit melenconglah ke sia kejap tek..
kedong limpas sia.. sik jauh bah,kat pantai lutong jak 4minit dari PPKS ke sia..
sambil-sambil ya sempatlah juak begamba tek,ya pun pakei molah assignment kelak..
dalam otak tok mok lulus jak ehh! ahaha! AMIN ! !



p/s : banyak gik gamba s'benanya.. tapi malas mok engkah banyak-banyak,line BB slow gilak
baju gray : Ridge
baju merah : Khairul
cap itam : Riduan


sampei sitok jak loya kita.. :)
bah mupok lok!
*CHEERS! ~eddie :)

Thursday, 4 August 2011

Sik Terasa Dah Bulan Ogos !

whoa! pejam,pejam,celik... dah masok bulan ogos dah!
sik terasa dah masuk bulan ogos tok ehh!
yalah,tek.. busy mok nyiap assignment...
blog tok pun dah kedak sik terurus.. ahaha!
tok pun semadi mok update.. (dalam ati sbenanya pakei muang boring)
oklah mok sombong nangga cita lok! ahaha!

M U P O K . D O L O K !
~ eddie
*CHEERS!

BANYAK KEJA !

‎-perkakasan komputer (hardware)
-perisian pengoperasian (os)
-perisian Aplikasi (software) 
-sejarah rekaan grafik (nota)
-melukis (cara-cara restart komputer)
-cara menjaga perkakas komputer (nota)

yalah semua assignment nok perlu dipolah & disiapkan lekak ya anta esok..
mok-mok,sikmok.. polah juak demi mok lulus..
nang pesen biak skolah,banyak keja.. ahaha!
tapi tok lebih dari skolahla.. aie! asa mok marah-marah pun ada juak..
mun dah line slow time carik nota kat google yalah molah asa mok NEREKA modem bb ya!
smadi gik ada asa kasih & sayang ngan modem ya! ahaha!
mun sik lamak dah nya kenak TEREKA...
bah sampei sitok jak loya kita.. mok molah keja gik tok!
sengaja mok nyengok blog tok.. ney tauk ada insan mok singgah nangga blog nok sik berapa " kachak " tok tek..
ahaha! mupok lok~~


*CHEERS! ~eddie :)